Veelgestelde vragen 

Bestellingen

Hoe snel is mijn bestelling klaar?

Dat hangt er een beetje vanaf wat je wilt bedrukken, welke techniek daar het meest geschikt voor is en hoeveel shirts je nodig hebt. Als het om een of enkele stuks gaat kan je, als de drukte dat toelaat kun je op je bedrukking wachten terwijl je een kop koffie drinkt of nog even een boodschap doet.

80% van onze orders zijn binnen 24 uur klaar. Als je bestelling klaar is ontvang je een sms van ons.

Stel dat ik klachten heb over de bedrukking?

Wij staan erop dat je 100% tevreden onze winkel verlaat en na gebruik ook enthousiast over ons blijft.

Is er toch iets niet goed? Dan maken we het goed !

Kan ik met creditcard betalen?

Geen probleem. Wij geven de voorkeur aan pinnen maar met een creditcard betalen kan ook.

Borduren en bedrukken

Kan ik mijn ontwerp of logo op alle artikelen bedrukken?

In principe kan elk ontwerp of logo op textiel gedrukt worden. Onze medewerkers hebben jaren ervaring met alle mogelijkheden van bewerking, zoals logo’s en meerkleurige designs. Hier kun je zien hoe we werken en hoe je bestanden kunt aanleveren.

Kan ik mijn design of logo op alle kleding borduren?

Op alle badtextiel, fleece en caps kun je tekst plaatsen in verschillende lettertypes, lettergrootte en vele kleuren borduurgaren. Badstof en fleece zijn materialen waarop een borduring een chique uitstraling geeft.

Een meerkleurenontwerp of logo is ook mogelijk. Om deze te borduren moet wel eerst een borduurprogramma gemaakt worden. Vraag hiernaar bij onze medewerkers.

Voor specifieke vragen kan je altijd in de winkel terecht. Onze medewerksters hebben jaren ervaring met alle toepassingen van borduring en kennis van van textiel.

Voldoet mijn foto of ontwerp aan de eisen voor digitale print?

Voor het bedrukken van foto’s en andere ontwerpen met kleurverloop op textiel en fotokado’s (digitale print) kan je je bestand naar ons sturen in een .png, .jpg, .bmp of .gif formaat. In RGB kleurmodus met een minimumresolutie van 120 dpi met een maximaal formaat van 3000 x 3000 pixels met een maximale grootte van 3 MB.

Vergroten is niet altijd mogelijk, omdat het drukresultaat bij lage resoluties te grofkorrelig wordt.

Wat is het verschil tussen kopiebedrukking, foliebedrukking of borduren?

Je kunt meer informatie over onze druktechnieken vinden onder hoe werkt het? onder de kop druktechnieken.

Kan ik full-color op zwart textiel laten drukken?

Full-color op zwart bedrukken is technisch goed mogelijk. Voor enkele stuks kan dat bij Print & Stitch nu nog niet. Als je ons een eps bestand mailt doen we je graag offerte. Het minimumaantal voor een order is 25 stuks

Wat is een EPS-bestand?

Een EPS bestand is een vectorbestand* en wordt veel gebruikt in de grafische sector. Het grote voordeel van een EPS bestand is dat er geen afbreuk wordt gedaan aan de kwaliteit bij het vergroten of verkleinen ervan. Voor het omzetten van jouw afbeelding in een .eps bestand kun je gebruik maken van onder andere één van onderstaande programma’s:

  • Adobe Illustrator
  • Adobe Freehand
  • QuarkXPress
  • CorelDRAW

Verreweg de meeste makkelijke oplossing voor maken van een EPS bestand is dit uit te besteden aan de professional.

Op deze manier ben je verzekerd van het beste resultaat. Uiteraard hangt hier wel een prijkaartje aan. Voor niets gaat immers alleen de zon op. Als je hier geen budget voor hebt of omdat je het simpelweg in eigen hand wil houden, dan wijzen we je graag op het online programma Vector Magic. Dit is een gratis programma waarin je jouw afbeelding met één druk op de knop kunt omzetten naar een EPS-bestand.

De kwaliteit van het EPS bestand is zonder meer goed te noemen.

Vectorbestand*
Een vectorbestand is een afbeelding die niet opgebouwd is uit pixels, maar uit vectoren, ook wel lijnen genoemd. Grote voordeel is dat je vectorbestanden onbeperkt kunt vergroten en verkleinen, zonder dat de kwaliteit van de afbeelding minder wordt. Een ander voordeel van een vectorbestand is dat de grootte van het bestand klein is. Het is wel belangrijk dat een vectorbestand op de juiste wijze wordt gemaakt.

Staat je vraag er niet bij?
Start typing and press Enter to search